Clicky

 
Transport Online - Onzekerheid bij medewerkers transportbedrijf Mainfreight door plannen nieuwe arbeidsvoorwaarden

Onzekerheid bij medewerkers transportbedrijf Mainfreight door plannen nieuwe arbeidsvoorwaarden

Onzekerheid bij medewerkers transportbedrijf Mainfreight door plannen nieuwe arbeidsvoorwaarden
27-01-2021 12:10 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Bij medewerkers van transport- en logistiekbedrijf Mainfreight is onzekerheid ontstaan over de arbeidsvoorwaarden. De directie heeft in een brief aangegeven de medewerkers niet langer te willen belonen volgens de cao Beroepsgoederenvervoer. In de brief vraagt de directie de medewerkers een keuze te maken tussen nieuwe bedrijfsarbeidsvoorwaarden of die van de cao.

FNV roept de medewerkers op niet over te stappen. Cindy Onvlee, bestuurder FNV Transport & Logistiek: "Want dan bepaalt de directie voortaan, zonder tussenkomst van vakbonden, de arbeidsvoorwaarden. Dat belooft natuurlijk niet veel goeds."

Medewerkers verleid

De transporttak van Mainfreight is aangesloten bij de cao Beroepsgoederenvervoer, maar de rest van het bedrijf niet. Met die medewerkers is een aantal jaren geleden afgesproken dat het hele bedrijf de transport-cao volgt. Daar wil de directie nu dus vanaf. "Medewerkers worden met een hoger loon verleid om over te stappen naar de nieuwe voorwaarden. Maar de rest van die voorwaarden zijn nog helemaal niet bekend", aldus Onvlee.

Intimiderende toon

FNV hekelt de intimiderende toon van de brief van de directie. Zo staat te lezen dat medewerkers niet later alsnog over kunnen stappen naar de nieuwe regeling als ‘die nu of in de toekomst positief zal afwijken’ van de transport-cao. Onvlee: "Dat is mensen onder druk zetten. De directie zegt namelijk niet dat als de cao positief afwijkt van de bedrijfsregeling, medewerkers ook niet meer kunnen terug kunnen. En de kans is groot dat een cao betere voorwaarden heeft dan een bedrijfsregeling."

2000 mensen

Multinational Mainfreight heeft in Nederland meerdere vestigingen in onder meer Rotterdam en op luchthaven Schiphol. Het Europese hoofdkantoor staat in ’s-Heerenberg. Er werken in totaal in Nederland zo’n 2000 mensen.

Foto's

  • Mainfreight
    Mainfreight

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,448
Diesel2,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden