Clicky


 


Verklaring nodig voor ritten naar België [update]

Verklaring nodig voor ritten naar België [update]
27-01-2021 11:43 | Coronavirus | auteur Redactie

ZOETERMEER/BRUSSEL - [update 16:17 uur] Vanaf vandaag, woensdag 27 januari, tot 1 maart stelt België verplicht dat alleen essentiële reizen van en naar het land gemaakt mogen worden. Professionele redenen, waaronder beroepsgoederenvervoer valt onder essentiële reizen. Om dit aan te tonen moet je een verklaring bij je hebben. Deze kun je hier downloaden.

De verklaring is geldig gedurende de periode dat er van en naar België gereden moet worden. Als chauffeurs in de periode van 27 januari tot 1 maart 2021 meerdere keren op Belgisch grondgebied komen, hoeven zij het formulier maar één keer in te vullen met daarop de vermelding van deze data, meldt TLN in haar Corona-Liveblog.

Aangezien België het formulier op het laatste moment beschikbaar heeft gesteld, is het mogelijk dat je als vervoerder al onderweg bent en niet de gelegenheid hebt gehad dit document te printen. Vul dan in ieder geval het document in en sla het op in je computer of telefoon om bij een eventuele controle aan te kunnen tonen dat je volledig meewerkt aan deze nieuwe maatregel.

Let op: het document is óók nodig bij transit vervoer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats