Transport Online - Vijf arrestaties bij invallen Rotterdam, Barendrecht en Den Haag

Vijf arrestaties bij invallen Rotterdam, Barendrecht en Den Haag

Vijf arrestaties bij invallen Rotterdam, Barendrecht en Den Haag
27-01-2021 11:22 | Misdaad | auteur ANP

ROTTERDAM - De politie heeft vijf personen aangehouden bij een grote actie tegen vastgoedcriminaliteit, het illegaal en anoniem verhuren van vastgoed aan criminelen. De politie viel dinsdag dertien woningen en panden binnen in Rotterdam, Barendrecht en Den Haag.

Volgens de politie werd bij de actie ongeveer 55.000 euro in beslag genomen. Ook werden grondstoffen voor drugs, nepmerkkleding, valse identiteitspapieren, twee geldtelmachines en twee voertuigen in beslag genomen. Een van de vijf arrestanten bleek een voortvluchtige crimineel. De arrestanten worden verdacht van onder meer witwassen en valsheid in geschrifte.

Bij de actie werkte de politie samen met het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en gemeente Rotterdam. De aanleiding van het onderzoek was informatie over misstanden in de panden, waarbij een vermoedelijk malafide verhuurmakelaar in beeld kwam. De politie doorzocht tien woningen en drie bedrijfspanden.

Bij vastgoedcriminaliteit maken criminelen gebruik van woningen en panden om bijvoorbeeld drugs en crimineel geld op te slaan. Vaak zijn de bewoners niet officieel ingeschreven bij de gemeente, maar verblijven ze wel in het pand.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen