Clicky

 Groei Limburgs vliegveld alleen met minder geluidshinder en meer focus op vracht

Groei Limburgs vliegveld alleen met minder geluidshinder en meer focus op vracht
27-01-2021 10:37 | Algemeen | auteur ANP

MAASTRICHT - Maastricht Aachen Airport (MAA) kan in de toekomst groeien, maar alleen als de geluidshinder drastisch wordt beperkt. Ook moet de nadruk op vrachtvervoer komen te liggen. Dat staat in een rapport, opgesteld door oud-politicus Pieter van Geel in opdracht van de provincie Limburg.

"Maastricht Aachen Airport kan toekomstige groei verdienen door hinder te beperken", vat de provincie het rapport samen. Verder vindt de provincie dat MAA moet investeren in vergroening van de luchtvaart. Van Geel ziet de beste kansen voor de luchthaven op het gebied van vracht.

Hij vindt verder dat de openingstijd van het vliegveld moet worden opgeschoven van 06.00 uur naar 07.00 uur. Dat haalt minder mensen vroegtijdig uit hun slaap. Verder moet gekeken worden naar het extra isoleren van huizen en mogelijk naar de sloop ervan.

Het vliegveld moet zich in de toekomst volledig oriënteren op vrachtvervoer en passagiersvluchten volledig schrappen, vindt Van Geel. Daarnaast moet het vliegveld inzetten op minder belastende vliegroutes, het elektrificeren van apparatuur en materieel op de grond en het weren van oude, luidruchtige toestellen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions