Transport Online - Vakbonden willen hoe dan ook op 11 februari verder onderhandelen over cao beroepsgoederenvervoer

Vakbonden willen hoe dan ook op 11 februari verder onderhandelen over cao beroepsgoederenvervoer

Vakbonden willen hoe dan ook op 11 februari verder onderhandelen over cao beroepsgoederenvervoer
27-01-2021 09:47 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Vakbond FNV Transport & Logistiek heeft naar de werkgeversorganisaties aangegeven niet langer meer te willen wachten met onderhandelen. De onderhandelingen worden telkens op de lange baan geschoven vanwege de coronamaatregelen en het feit dat er niet fysiek onderhandeld kan worden. "Wij hebben nu aangegeven dat we klaar zijn met het uitstelgedrag en nu echt willen onderhandelen. Natuurlijk het liefst gewoon fysiek, maar als het niet anders kan, dan maar online", aldus de vakbond.

Onze leden vinden het belangrijk dat er een cao komt, een cao met daarin goede afspraken over arbeidsomstandigheden, een fatsoenlijk loon en de mogelijkheid om eerder te kunnen stoppen met werken.

"Juist omdat dat we 11 februari gaan onderhandelen, willen we wel druk op de ketel houden. Bij elkaar komen en een afspraak maken, staat immers nog niet garant voor een akkoord op onze eisen. Om te zorgen dat we de elfde een sterke positie hebben, is het van belang dat de leden duidelijk blijven maken hoe belangrijk zij een goede cao vinden. Het actiecomité heeft door middel van diverse zichtbaarheidsacties en het uitzetten van de huidige petitie continu aandacht gevraagd voor de cao", aldus FNV Logistiek & Transport.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,817
Diesel1,494

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions