Transport Online - Vele honderden mensen lopen gezamenlijk door Maastricht [+video]

Vele honderden mensen lopen gezamenlijk door Maastricht

Vele honderden mensen lopen gezamenlijk door Maastricht [+video]
26-01-2021 20:04 | Binnenland | auteur ANP

MAASTRICHT - Vele honderden mensen lopen dinsdagavond vreedzaam door Maastricht. Volgens de politie gaat het om supporters van voetbalclub MVV, de Angel Side.

De aanzwellende groep stond rond 19.30 uur een tijdlang voor het station in de Limburgse hoofdstad. Van daaruit liepen ze de binnenstad in. Om 20.00 uur groepeerden ze zich op het Vrijthof.

Een woordvoerder van de politie spreekt van "een flinke groep". Het gaat volgens hem om "een statement om de stad te beschermen".

De supportersgroep van MVV liet eerder weten op te zullen treden tegen relschoppers. "Slopen en plunderen tolereren wij niet!", laat de Angel Side weten. "Voor diegene die toch meent aan onze stad te moeten komen hopen we dat de politie jullie vindt voordat wij dat doen!". Ze besluiten hun oproep met: "Een gewaarschuwd mens telt voor twee!"

De optocht is live te volgen via de Facebookpagina "Wat is loos in Mestreech?" (wat is gaande in Maastricht). Zo'n 30.000 mensen volgen de livestream. Volkszanger Frans Theunisz liet vanaf het Vrijthof wijzend op de menigte weten: "Maastricht is een voorbeeld voor ons land!"

De tocht verloopt vreedzaam en wordt gade geslagen door de politie. Ook een Belgische zender, Radio Lanaken, volgt de tocht. Het is de bedoeling dat iedereen voor 21.00 uur weer thuis is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,817
Diesel1,494

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions