Transport Online - Vrachtvolume tussen EU en Groot-Brittannië nog steeds veel lager

Vrachtvolume tussen EU en Groot-Brittannië nog steeds veel lager

Vrachtvolume tussen EU en Groot-Brittannië nog steeds veel lager
26-01-2021 19:01 | Buitenland | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

DEN HAAG - Het vrachtvolume tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie is nog steeds een stuk lager dan voor de brexit. Dat blijkt uit gegevens van het Duitse bedrijf Transporeon, dat gegevens van meer dan 100.000 vrachtvervoerders bijhoudt. Oorzaken zijn de coronacrisis, de toegenomen administratieve rompslomp en doordat bedrijven in de aanloop naar de brexit voorraden hebben aangelegd.

In de derde week van januari was het vrachtvolume 38 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. De prijzen op de route tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk waren in vergelijking met het derde kwartaal van 2020 ruim 50 procent hoger. Volgens transportbedrijven kunnen hogere verzendkosten een permanent gevolg zijn van de brexit.

Door de extra rompslomp weigeren vrachtvervoerders meer opdrachten. In sommige gevallen rijden ze liever met een lege vrachtwagen terug uit Groot-Brittannië. Het afwijzingspercentage was vorige week ruim 150 procent hoger dan het gemiddelde in het derde kwartaal vorig jaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen