Transport Online - Chauffeur van overbeladen vrachtwagen krijgt geld voor nachtje in hotel [+foto]

Chauffeur van overbeladen vrachtwagen krijgt geld voor nachtje in hotel

Chauffeur van overbeladen vrachtwagen krijgt geld voor nachtje in hotel [+foto]
26-01-2021 17:03 | Overtredingen | auteur Redactie

STAUFENBERG - Vorige week stond een Roemeense oplegger met een container vol hout op de rand van een geasfalteerde zandweg nabij Mainzlar. Bij het uitrijden van het bos gleed de vrachtwagen met zijn rechterkant een aangrenzend veld in en zonk tot aan de assen in de natte berm.

De linkerkant van het voertuig bevond zich nog op de verharde weg. Hierdoor stond de oplegger in een extreem hellende positie. Bij verder wegzakken bestond het risico dat het voertuig zou kantelen.

Pogingen om zelf de vrachtwagen uit de drek te krijgen mislukten en dus werd een sleepbedrijf op de hoogte gebracht. De trekker met oplegger had een bergingsvoertuig nodig om uit de berm getrokken te worden. De bergingsoperatie duurde vijf uur en kon pas in de avonduren worden afgerond. Het voertuig werd overgebracht naar het politibureau voor verder onderzoek de volgende dag.

De Roemeense vrachtwagenchauffeur had geen geld meer. Bosarbeiders schonken geld aan de chauffeur om een ​​overnachting in het hotel te betalen.

Een dag later inspecteerde de regionale verkeersdienst de voertuigcombinatie. De verrassing was groot. In tegenstelling tot de informatie van de verlader dat de container slechts voor 2/3 vol was zat hij helemaal vol met natte sparrenstammen.

Nadat de kapotte band was vervangen, kwam de voertuigcombinatie op de weegschaal: hij woog 49700 kg. De vrachtwagen werd dus met ongeveer 25 procent overbelast.

Pas nadat de verantwoordelijke verlader de container gedeeltelijk had gelost, kon het voertuig zijn weg vervolgen. De bestemming van het transport was de haven in Antwerpen.

Tegen het betrokken transportbedrijf werd een verbeurdverklaring ingeleid (bedrag van de mogelijke boete 2038 euro). Ook werd een onderzoek ingesteld tegen de verscheper van het hout.

Foto's

  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics
  • L. Bos Logistics
    L. Bos Logistics

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,817
Diesel1,494

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions