Clicky

 
Transport Online - DB Schenker breidt elektrische vloot uit met 36 FUSO eCanter-vrachtwagens

DB Schenker breidt elektrische vloot uit met 36 FUSO eCanter-vrachtwagens

DB Schenker breidt elektrische vloot uit met 36 FUSO eCanter-vrachtwagens
26-01-2021 16:54 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

TILBURG - Internationaal logistiek dienstverlener DB Schenker en FUSO, onderdeel van Daimler Trucks, hebben hun samenwerking op het gebied van e-mobiliteit uitgebreid. In de loop van 2021, zal DB Schenker in totaal 36 FUSO eCanter-vrachtwagens in gebruik hebben genomen in elf Europese landen. De Europese marktleider in landtransport versterkt zo zijn duurzaamheidsstrategie en breidt de inzet van elektrisch materieel verder uit. Op 22 januari nam Pierre van Diesen, Head of Land Transport BeNeLux bij DB Schenker, twee FUSO eCanter-vrachtwagens in ontvangst op de landtransportvestiging in Tilburg.

DB Schenker zet sinds 2018 de FUSO eCanter in voor stadsdistributie in Berlijn. Vanaf 2019 heeft het bedrijf deze elektrische vrachtwagen in gebruik in Parijs, Frankfurt en de regio Stuttgart. "DB Schenker is een pionier op het gebied van innovaties in de logistiek, en nu willen we ook de toonaangevende leverancier van groene logistiek zijn. We richten ons op duurzaamheid, van de eerste tot de laatste mijl", zegt Cyrille Bonjean, Head of Land Transport Europe bij DB Schenker. "Emissievrije logistiek in steden is nu al mogelijk, zoals we in heel Europa laten zien. Onze klanten krijgen nog steeds dezelfde service, maar dan zonder lokale uitstoot.”

Pierre van Diesen, Head of Land Transport BeNeLux: “Met de inzet van deze elektrische bakwagens kunnen we lokaal experimenteren en evalueren welke alternatieve energiebron het meest effectief is als milieuvriendelijke mobiliteitsoplossing. De wagens zullen in eerste instantie in de regio Tilburg worden ingezet voor stadsdistributie en korteafstandsvervoer.”

Emissievrij en geluidsarm in 20 Europese steden

DB Schenker gebruikt de elektrische bakwagens voor stadsdistributie in zo’n 20 Europese steden in Duitsland, Finland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje en Italië. Met een elektrisch wagenpark van in totaal 41 eCanter-voertuigen is DB Schenker de grootste klant van FUSO.

Foto's

  • J.Roeland
    ROS


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,743

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions