Clicky

 
Transport Online - 184 mensen aangehouden bij rellen, 1741 boetes uitgedeeld

184 mensen aangehouden bij rellen, 1741 boetes uitgedeeld

184 mensen aangehouden bij rellen, 1741 boetes uitgedeeld
26-01-2021 13:31 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De politie heeft maandagavond en de daaropvolgende nacht in totaal 184 mensen aangehouden bij gewelddadigheden en plunderingen door het hele land. Een woordvoerster sluit niet uit dat het er op een later moment meer worden, afhankelijk van opsporingsonderzoek en onderzoek van videobeelden. Ook zijn er maandagavond en -nacht in het hele land 1741 boetes uitgedeeld, vrijwel allemaal voor het niet naleven van de avondklok.

Rond middernacht werd al gemeld dat er 151 mensen waren aangehouden. Hoeveel mensen van de 184 er op dit moment nog vast zitten, kon de politiewoordvoerster vooralsnog niet zeggen.

Voor de derde avond op rij waren in meerdere steden rellen en plunderingen. In Rotterdam hield de politie maandag ruim 50 relschoppers aan, naar aanleiding van de forse ongeregeldheden op de Beijerlandselaan in Rotterdam-Zuid. De relschoppers richtten vernielingen aan, plunderden winkels en bekogelden de politie met stenen en vuurwerk. In Den Bosch trokken tientallen jongeren rellend en plunderend door het stadscentrum. Ze gooiden ruiten in en vernielden auto's. Ook was het onrustig in onder meer Amsterdam-Oost, Haarlem, Den Haag, Geleen, Zwolle en Almelo.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden