Clicky

 
Transport Online - Grapperhaus: avondklok wordt niet heroverwogen

Grapperhaus: avondklok wordt niet heroverwogen

Grapperhaus: avondklok wordt niet heroverwogen
26-01-2021 11:52 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet houdt vast aan de avondklok, zegt minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Sinds de avondklok zaterdag is ingegaan is het in verscheidene steden onrustig geweest. De politie werd belaagd en winkels geplunderd.

De avondklok is nodig voor bestrijding van het coronavirus, aldus de bewindsman die is belast met de handhaving van de coronamaatregelen. Het deskundigenteam OMT heeft de avondklok geadviseerd. De maatregel blijft tot het einde van de huidige lockdown op 9 februari van kracht, meldde het kabinet eerder.

De mensen die afgelopen avonden in verschillende steden winkels plunderden en vernielingen aanbrachten, doen dat volgens Grapperhaus niet uit onvrede over de avondklok. De maatregel lijkt vooral een mooie aanleiding om rellen te schoppen, aldus de minister. "Ik daag iedereen uit om mij uit te leggen wat het plunderen van een winkel te maken heeft met corona."

Volgens Grapperhaus treedt de politie hard op tegen de relschoppers. "Mensen komen hier niet mee weg." Mensen die worden aangehouden zullen zo snel mogelijk berecht worden, zegt hij. "De inzet is onvoorwaardelijke gevangenisstraf." Ook zal de schade waar mogelijk op daders worden verhaald.

De inzet van de politie zal later worden geëvalueerd, maar volgens de minister kunnen de politie en ME het nog wel samen aan. "We blijven gewoon inzetten zoals de politie dat nu doet."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,581

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats