Transport Online - Plunderingen en vernielingen in onrustig Den Bosch

Plunderingen en vernielingen in onrustig Den Bosch

Plunderingen en vernielingen in onrustig Den Bosch
25-01-2021 23:29 | Misdaad | auteur ANP

DEN BOSCH - Vele tientallen jongeren zijn rellend en plunderend door het stadscentrum in Den Bosch getrokken. Ze gooiden ruiten in en vernielden auto's. Ook gooiden ze met stenen en vuurwerk. Een woordvoerder van de politie zei dat het erg onrustig is in Den Bosch. De politie is aanwezig en grijpt zoveel mogelijk in.

Op social media is te zien hoe tientallen jongeren een winkel plunderen bij het station. Ook andere winkels zouden zijn geplunderd. Op verschillende plaatsen is vuurwerk afgestoken. De avondklok wordt genegeerd.

Onder andere een friettent, een Jumbo, een Primera en een sportschoenenwinkel zijn door de relschoppers geplunderd. In de binnenstad liggen op meerdere plekken glas op de grond van ingegooide ramen. Sommige winkeliers vegen de glasscherven bij elkaar.

Vooral in de Hinthamerstraat hebben relschoppers toegeslagen. Veel ruiten zijn daar vernield en er ligt onder andere een auto op zijn kop. Volgens Kane Smit van cafetaria De Fijnproever kwamen de relschoppers uit de Graafsewijk, waar het volgens hem ook al mis ging tijdens oud en nieuw. "Toen kwam het deze kant op", zei hij. "En de politie was te laat."

Rond 23.00 uur was het weer grotendeels rustig in de binnenstad. De politie rijdt nog wel af en aan en ook boven de stad hangt een politiehelikopter.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions