Clicky

 
Transport Online - Man opgepakt voor het bedreigen van journalisten

Man opgepakt voor het bedreigen van journalisten

Man opgepakt voor het bedreigen van journalisten
25-01-2021 17:10 | Binnenland | auteur Redactie

ALMERE - Een 39–jarige man uit Almere, die naar aanleiding van de demonstratie van ‘Nederland in Verzet’ op zondag 17 januari op het Museumplein dwingende en smadelijke uitlatingen deed aan het adres van journalisten en de politie, is afgelopen zaterdag aangehouden. Het onderzoek is momenteel nog niet afgerond, meldt het Openbaar Ministerie maandag.

In een video zei de verdachte dat journalisten maar beter ontslag kunnen nemen of vluchten naar het buitenland omdat hen anders iets wordt aangedaan. De NOS heeft hierop aangifte gedaan van bedreiging van journalistieke medewerkers.  

Daarnaast betichtte de man de politie ervan door middel van zogenoemde Romeo’s de eigen Mobiele Eenheid te hebben geprovoceerd door het gebruik van geweld, om zo de inzet van de Mobiele Eenheid tegen de demonstranten te kunnen rechtvaardigen. De werkwijze van de politie is echter zo dat zij geweldplegers onder de demonstranten gelijk aanhouden en uit de menigte halen. Wat de verdachte beweert, is niet waar en hij kan dit ook weten. De politie heeft aangifte gedaan van smaad.

Beide aangiften zijn nu in onderzoek bij het Openbaar Ministerie. In dit onderzoek moeten de gegevensdragers die in beslag zijn genomen, nog nader worden onderzocht. De verdachte is verhoord en zal vandaag worden heengezonden. Als het onderzoek is afgerond zal de officier van justitie een beslissing nemen over de verdere vervolging en de zaak zo mogelijk aanbrengen op een zitting.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden