Transport Online - Man (35) uit Bavel opgepakt voor opruiing vanwege avondklok

Man (35) uit Bavel opgepakt voor opruiing vanwege avondklok

Man (35) uit Bavel opgepakt voor opruiing vanwege avondklok
25-01-2021 15:21 | Binnenland | auteur ANP

BREDA - De politie heeft een man van 35 jaar uit Bavel (Noord-Brabant) opgepakt omdat hij via sociale media zou hebben opgeroepen tot oproer. Dit weekend circuleerden op sociale media, waaronder Snapchat, meerdere oproepen tot rellen. In Tilburg, Breda en Oosterhout werden zondagavond en -nacht in totaal zeker twintig relschoppers aangehouden.

De politie zegt dit soort oproepen nauwlettend in de gaten te houden en de initiatiefnemers op te sporen en aan te spreken op hun gedrag. "Het merendeel van de mensen houdt zich aan de avondklok en op de meeste plekken is het rustig op straat. Mensen zijn betrokken en melden het bij de politie wanneer zij op sociale media opruiende oproepen zien", aldus de politie maandag.

In Tilburg, en ook in Venlo en Almelo, kondigde de gemeente zondag een noodbevel af om te voorkomen dat mensen de avondklok, bedoeld als maatregel om verspreiding van corona te voorkomen, gebruiken om te rellen en vernielingen aan te richten. Burgemeester Antoin Scholten van Venlo heeft het noodbevel maandag omgezet in noodverordening.

Het verschil tussen een noodbevel en een noodverordening is dat een verordening voor langere tijd geldt in een afgebakend gebied en daar voor iedereen van toepassing is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions