Transport Online - Helft relschoppers Eindhoven zit nog vast, jongste 14 jaar

Helft relschoppers Eindhoven zit nog vast, jongste 14 jaar

Helft relschoppers Eindhoven zit nog vast, jongste 14 jaar
25-01-2021 13:25 | Binnenland | auteur Redactie

EINDHOVEN - De politie is een onderzoek gestart naar de grootschalige rellen gistermiddag in Eindhoven. Op die manier willen we zo snel mogelijk alle relschoppers opsporen, zodat ze zich bij de rechter voor hun daden mogen verantwoorden. Zoals we gisteren al aangaven: het geweld dat door de stad trok was ongekend.

De politie pakte tot nu toe 62 mensen op. De meeste voor openlijke geweldpleging en niet voldoen aan bevel of vordering. Ongeveer de helft van hen zit op dit moment nog vast. De jongste aangehouden verdachte is 14 jaar, de oudste 56 jaar. Het gros van de relschoppers zijn tieners en twintigers. Een deel van hen komt uit Eindhoven en omliggende dorpen. Maar we zien ook veel verdachten uit overige delen van Brabant en zelfs daarbuiten komen, aldus de politie.

De politie denkt dat er snel meer aanhoudingen volgen. Er is inmiddels een groot onderzoek gestart. Er is veel beeldmateriaal beschikbaar. Al deze beelden worden door het onderzoeksteam bekeken om relschoppers te identificeren en op te sporen. Het is volgens de politie goed dat zij van omstanders massaal beelden krijgen toegestuurd. De politie komt later vandaag met een speciale link waar de beelden gedeeld kunnen worden zodat ze rechtstreeks bij het onderzoeksteam terecht komen. 

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen