Transport Online - China en India weer slaags in grensgebied

China en India weer slaags in grensgebied

China en India weer slaags in grensgebied
25-01-2021 10:48 | Buitenland | auteur ANP/AFP

NEW DELHI - Militairen uit India en China zijn weer slaags geraakt in het grensgebied in het Himalayagebergte. Aan beide kanten zouden gewonden zijn gevallen. Het Indiase leger spreekt over een "kleine confrontatie".

Een confrontatie tussen troepen uit de Aziatische landen liep vorig jaar nog volledig uit de hand. Toen sneuvelden tijdens een grootschalige vechtpartij zeker 20 Indiase militairen en een onbekend aantal Chinezen. Dat deed de spanning tussen de met kernwapens bewapende buurlanden oplopen.

De laatste confrontatie vond vorige week plaats. Dat gebeurde volgens bronnen bij Naku La in de staat Sikkim. Een Chinese patrouille zou hebben geprobeerd de betwiste grens over te steken. Indiase troepen probeerden daar een stokje voor te steken. Indiase bronnen zeggen dat zeker vier Indiase militairen gewond raakten.

China en India vochten in 1962 nog een grensoorlog uit. China won dat gewapende conflict. De rust in het grensgebied keerde daarmee niet terug. De landen hebben er veel troepen gelegerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,817
Diesel1,494

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions