Clicky

 
Transport Online - Herstellen Centraal Station Eindhoven gaat weken duren

Herstellen Centraal Station Eindhoven gaat weken duren

Herstellen Centraal Station Eindhoven gaat weken duren
25-01-2021 10:33 | Algemeen | auteur ANP

EINDHOVEN - Het herstellen van de schade aan het Centraal Station in Eindhoven gaat tot twee maanden duren. Relschoppers hebben er zondag voor tonnen aan schade aangericht, zei een woordvoerder van ProRail maandag. De eerste herstelwerkzaamheden zijn wel al begonnen.

"De grootste puinhoop hebben we weliswaar opgeruimd", aldus de woordvoerder. Zo zijn de glasscherven opgeveegd en de kapotgeslagen ruiten en deuren verwijderd. Met het opruimen en schoonmaken zijn tientallen mensen aan de slag. "Maar voor je bijvoorbeeld alle hoge ramen hersteld hebt, ben je weken verder. Met name bij de restauratie: dat zijn hoge ramen, geen doorsnee ruiten. Die moeten op maat worden gemaakt."

"En dat terwijl het station recent helemaal gerenoveerd is en pas een jaar geleden werd omgedoopt tot Centraal Station. Wat hier gebeurde is voor Nederlandse begrippen ongekend. Het is diep- en dieptriest."

Relschoppers sloegen niet alleen al het glaswerk aan diggelen, ze vernielden ook een piano in de stationshal, staken een auto van ProRail in brand, plunderden de inpandige Jumbo en namen er de kassa mee. "Ze hebben de winkel aan gort geholpen", aldus de woordvoerder van ProRail. "Echt schandalig."

ProRail-topman John Voppen bezocht maandagochtend station Eindhoven Centraal samen met zijn NS-collega Marjan Rintel, burgemeester van Eindhoven John Jorritsma en staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. "Ze zijn hier vooral om het personeel een hart onder de riem te steken", laat een woordvoerder van NS weten.

"Bizar wat deze mensen hebben meegemaakt en de angst die ze hebben moeten voelen", twitterde Van Veldhoven.

Het gezelschap bezocht onder meer de incidentenbestrijding van ProRail, waarvan medewerkers zondag in de rellen terechtkwamen en hun auto in vlammen op zagen gaan. Ook bij het personeel van NS in Eindhoven werd een bezoek gebracht. "Iedereen is enorm geschrokken", laat een zegsman van ProRail weten. "Dit is totaal onverwacht."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions