Clicky

 
Transport Online - 'Biden verlengt reisbeperkingen voor Europeanen'

'Biden verlengt reisbeperkingen voor Europeanen'

'Biden verlengt reisbeperkingen voor Europeanen'
25-01-2021 08:50 | Coronavirus | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse president Joe Biden gaat maandag de reisbeperkingen voor Europeanen verlengen, melden Amerikaanse media zondag. Om de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus buiten de deur te houden, zal ook het vliegverkeer uit Zuid-Afrika sterk ingeperkt worden.

Voormalig president Donald Trump had eerder besloten het inreisverbod vanaf 26 januari op te heffen. Reizigers zouden dan welkom zijn mits ze een negatieve coronatest kunnen overleggen. Bidens team maakte echter duidelijk dat de reisbeperkingen voor reizigers uit de Schengenzone, Groot-Brittannië, Ierland en Brazilië na het aantreden van de nieuwe president verlengd zouden worden.

"Nu de pandemie erger wordt en meer besmettelijke varianten overal ter wereld opduiken, is dit niet het moment om beperkingen op internationaal reisverkeer op te heffen", zo reageerde een woordvoerster van Biden toen op Twitter. Bronnen in het Witte Huis bevestigden zondag aan televisiezenders CNN en NBC dat het inreisverbod in stand blijft.

Sinds maart mogen buitenlanders uit Europa, op enkele uitzonderingen na, niet meer naar de Verenigde Staten reizen. Trump voerde ook strikte inreisverboden in voor buitenlanders uit China, Iran en Brazilië. Amerikaanse staatsburgers konden wel nog steeds naar hun vaderland vliegen.

In de VS zijn al meer dan 25 miljoen coronabesmettingen vastgesteld, 420.000 Amerikanen hebben die infectie niet overleefd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions