Clicky

 
Transport Online - Grote toename in aantal coronapatiënten in Franse ziekenhuizen

Grote toename in aantal coronapatiënten in Franse ziekenhuizen

Grote toename in aantal coronapatiënten in Franse ziekenhuizen
24-01-2021 23:19 | Buitenland | auteur ANP/RTR

PARIJS - In een dag zijn in Frankrijk 493 coronapatiënten opgenomen in een ziekenhuis, de grootste stijging sinds half november. Het aantal mensen met Covid-19 op intensivecareafdelingen steeg met 69 tot 2965, ook de grootste toename in ruim twee maanden.

Er werden ruim 18.000 nieuwe besmettingen vastgesteld, waarmee het totaal op ruim 3 miljoen komt te staan. Meer dan 73.000 mensen zijn overleden aan het virus, van wie 172 in het laatste etmaal.

Het land moet waarschijnlijk voor de derde keer in lockdown, zei de belangrijkste medisch-wetenschappelijke adviseur van de regering zondag. Hoe strikt die gaat worden is aan de politiek, aldus Jean-François Delfraissy.

Extra maatregelen

De regering komt woensdag bijeen om te bespreken of extra maatregelen nodig zijn. Als dat niet gebeurt wordt de situatie vanaf half maart "extreem moeilijk", waarschuwde Delfraissy. Een nieuwe lockdown moet wat hem betreft samenvallen met de al dan niet verlengde schoolvakanties in februari.

Alle Fransen moeten sinds ruim een week binnenblijven vanaf 18.00 uur als ze geen geldige reden hebben om naar buiten te gaan. De infectiegraad is sindsdien gestegen. De avondklok geldt vooralsnog minstens twee weken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions