Transport Online - Israël legt internationaal vliegverkeer plat in strijd tegen coronavirus

Israël legt internationaal vliegverkeer plat in strijd tegen coronavirus

Israël legt internationaal vliegverkeer plat in strijd tegen coronavirus
24-01-2021 18:41 | Coronavirus | auteur ANP

JERUZALEM - Israël heeft zondag besloten het internationale vliegverkeer voorlopig plat te leggen om de verspreiding van het coronavirus in alle varianten in te dammen. Volgens The Jerusalem Post gaat de ban op inkomende en uitgaande vluchten op luchthaven Ben-Gurion maandag om middernacht (plaatselijke tijd) in.

De maatregel blijft in elk geval tot eind januari van kracht. Ook voor Israëlische vliegmaatschappijen gelden de restricties. Alleen in heel bijzondere gevallen kan voor aankomende en vertrekkende reizigers een uitzondering worden gemaakt. Een speciale commissie moet dan toestemming geven. Vrachtvliegtuigen uit het buitenland mogen wel blijven landen in Israël. Vluchten voor medische hulp en bluswerkzaamheden kunnen eveneens doorgaan.

"We lopen voor op alle andere landen in de wereld", zei premier Benjamin Netanyahu. "We verzegelen ons luchtruim". Hij voegde eraan toe dat komende week nog eens 1 miljoen Israëliërs zullen worden ingeënt tegen Covid-19. Tot dusver heeft al een kwart van de bevolking, die ruim 9 miljoen mensen telt, een prik gekregen. Nu kunnen ook 16- tot 18-jarigen zich laten vaccineren om eindexamen te kunnen doen en 40-plussers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,821
Diesel1,496

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions