Clicky


Piraten doden bemanningslid containerschip voor kust Nigeria

Piraten doden bemanningslid containerschip voor kust Nigeria
24-01-2021 10:46 | Piraterij | auteur ANP/DPA

ISTANBUL  - Piraten hebben in de Golf van Guinee een containerschip aangevallen. Daarbij viel een dode en zijn vijftien anderen ontvoerd, meldt het Turkse staatspersbureau Anadolu op zondag. De ontvoerde bemanningsleden zijn naar verluidt afkomstig uit Turkije, de gedode man kwam uit Azerbeidzjan.

De piraten, die het schip zaterdag ongeveer 300 kilometer voor de Nigeriaanse kust aanvielen, hebben het schip inmiddels verlaten. Het vrachtschip vaart nu naar de Centraal-Afrikaanse staat Gabon met drie resterende bemanningsleden aan boord.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft volgens zijn kantoor telefonisch gesproken met de kapitein van het schip. Het schip, dat vaart onder Liberiaanse vlag, was op weg van de Nigeriaanse hoofdstad Lagos naar Kaapstad in Zuid-Afrika.

De in Istanbul gevestigde rederij bevestigde de aanval, aldus Anadolu.

Volgens gegevens van het Internationaal Maritiem Bureau (IMB) waren er vorig jaar 195 aanvallen van piraten op schepen, 33 meer dan in 2019. Vooral in de Golf van Guinee, de Straat van Singapore en de Indonesische wateren zijn piraten actief.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions