Clicky

 
Transport Online - Eindhoven en Amsterdam nemen maatregelen tegen mogelijk geweld

Eindhoven en Amsterdam nemen maatregelen tegen mogelijk geweld

Eindhoven en Amsterdam nemen maatregelen tegen mogelijk geweld
24-01-2021 10:27 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 10:41 uur] Het Amsterdamse Museumplein en de binnenstad van Eindhoven zijn vanaf 11.00 uur aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat de politie personen die zich in deze gebieden bevinden preventief mag fouilleren.

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft dit in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie besloten na de ongeregeldheden van vorige week en recente aanwijzingen dat zondag opnieuw mensen naar het plein komen en geweld willen gebruiken.

Eindhoven besloot hiertoe omdat anti-islambeweging Pegida ondanks een verbod heeft aangekondigd toch te willen demonstreren zondag. "Inmiddels zijn daar signalen bijgekomen dat personen met wapens naar de Eindhovense binnenstad willen komen en bereid zijn geweld te plegen", staat in een bericht van de gemeente. De driehoek en de GGD doen opnieuw een dringend verzoek aan mensen om niet naar Eindhoven af te reizen vandaag. "Reisbewegingen en samenkomsten vormen een groot risico voor de volksgezondheid."

Vorige week zondag ontstonden ongeregeldheden op het Museumplein in Amsterdam toen werd besloten een verboden demonstratie met 2000 mensen te beëindigen. Het bevel om weg te gaan, werd massaal genegeerd en de betogers keerden zich tegen de politie. In totaal werden 143 mensen aangehouden. "Het is geen van deze aangehouden personen toegestaan om zich vandaag op het Museumplein te begeven", schrijft de gemeente. "Doen ze dat wel, dan kan de politie op gezag van de burgemeester aan een ieder van deze personen per direct een gebiedsverbod opleggen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions