Transport Online - André van Duin in tranen om overleden man in Matthijs Gaat Door

André van Duin in tranen om overleden man in Matthijs Gaat Door

André van Duin in tranen om overleden man in Matthijs Gaat Door
23-01-2021 23:36 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - André van Duin is zaterdag geëmotioneerd geraakt toen hij met Matthijs van Nieuwkerk sprak over zijn overleden man Martin Elferink. Die overleed vorig jaar aan de gevolgen van kanker, de ziekte die Van Duin nu zelf ook heeft getroffen.

De komiek was te gast in de uitzending van Matthijs Gaat Door, het nieuwe programma van Van Nieuwkerk. Daarin ging het over het rouwproces na het overlijden van Elferink, maar ook over de ziekte van Van Duin zelf. Toen de presentator wat dieper in ging op het bewogen jaar van Van Duin, kon de 73-jarige Rotterdammer zijn tranen niet meer bedwingen.

"Ik denk dat er nog wel iets bestaat. Een soort materie ofzo, ik kan het moeilijk omschrijven", reageerde Van Duin op de vraag of hij gelooft in iets na de dood. Hij heeft zijn overleden partner nog altijd in de buurt. "Ik overleg ook dingen met Martin thuis. Waarschijnlijk hoort hij het allemaal niet, maar misschien ook wel."

Ondanks het overlijden van Elferink en zijn eigen gezondheidsproblemen, kan de cabaretier naar eigen zeggen alles nog goed relativeren. "Je gaat allemaal een keer dood. Als er nu een einde aan was gekomen, had ik daar ook wel vrede mee gehad".

In de uitzending bedankte Van Duin de mensen die hem de afgelopen tijd hebben gesteund door middel van appjes, post en mails. Daar heeft hij veel aan gehad. "Heel, heel, heel hartelijk bedankt voor de steun".

Op sociale media reageerden mensen positief op de uitzending. Velen staken André van Duin ook een hart onder de riem.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,821
Diesel1,496

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions