Transport Online - Premier Johnson: coronavariant misschien dodelijker

Premier Johnson: coronavariant misschien dodelijker

Premier Johnson: coronavariant misschien dodelijker
22-01-2021 19:20 | Coronavirus | auteur ANP/AFP

LONDEN - De Britse premier Boris Johnson heeft gezegd dat er aanwijzingen zijn dat de nieuwe coronavariant in het land misschien niet alleen besmettelijker maar ook dodelijker is dan het oorspronkelijke coronavirus.

Volgens zijn wetenschappelijk adviseur, Patrick Vallance, kan het mogelijk 30 procent dodelijker zijn, maar hij erkende dat er nog nauwelijks informatie beschikbaar is. Hij schat dat van de zestigjarigen die het virus krijgen nu 10 procent overlijdt. Dat zou meer dan 13 procent kunnen worden met de nieuwe variant, aldus Vallance. Johnson zei dat er mogelijk nog meer coronamaatregelen zullen moeten komen. Hij wees er ook op dat er al vaccins zijn ontwikkeld tegen het oorspronkelijke virus die ook tegen de varianten werken.

Het gevreesde uit China afkomstige virus vormt over het algemeen vrijwel alleen een gevaar voor patiënten die door hoge leeftijd en/of aandoeningen kans maken te bezwijken. In de hele wereld zijn bijna 100 miljoen besmettingen vastgesteld en ruim 2 miljoen patiënten zijn er aan bezweken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,821
Diesel1,496

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions