Clicky


Lange celstraffen voor vier vrachtwagenchauffeurs vanwege rol in zaak dodentrailer Grays

Lange celstraffen voor vier vrachtwagenchauffeurs vanwege rol in zaak dodentrailer Grays
22-01-2021 16:30 | Buitenland | auteur ANP/AFP

LONDEN - Vier mannen zijn door een Britse rechter tot lange celstraffen veroordeeld wegens de dood van 39 Vietnamese migranten die twee jaar geleden omkwamen in een koeltrailer in Grays.

De twee verdachten die gezien worden als de leiders van de mensensmokkelbende achter het fatale transport, moeten respectievelijk 27 en 20 jaar de cel in. Het gaat om de Ierse vrachtwagenchauffeur Ronan Hughes en Gheorghe Nica, een Roemeen. Hughes bekende vorig jaar al schuld aan doodslag.

Twee andere Noord-Ierse vrachtwagenchauffeurs die betrokken waren bij het transport, Eamonn Harrisson en Maurice Robinson, zijn veroordeeld tot respectievelijk 18 jaar en 13 jaar en vier maanden celstraf voor doodslag en mensensmokkel. Robinson bekende eerder ook al schuld, Harrisson ontkent juist van de migranten te hebben geweten.

De Vietnamezen werden in oktober 2019 dood gevonden in een vrachtwagencontainer. Dat gebeurde op een industrieterrein in Grays, zo'n 30 kilometer ten oosten van Londen. De slachtoffers, 31 mannen en jongens en 8 vrouwen, waren tussen de 15 en 44 jaar oud. Ze zijn door verstikking om het leven gekomen. Eerder werden vier personen in Vietnam veroordeeld voor betrokkenheid in de zaak. Zij kregen gevangenisstraffen van 2,5 tot 7,5 jaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats