Clicky

 
Transport Online - Illegale tabak en sigaretten gevonden in loods in Dronten: acht Polen aangehouden

Illegale tabak en sigaretten gevonden in loods in Dronten: acht Polen aangehouden

Illegale tabak en sigaretten gevonden in loods in Dronten: acht Polen aangehouden
22-01-2021 16:20 | Misdaad | auteur Redactie

DRONTEN - In samenwerking met de Poolse politie en de Nederlandse douane heeft de FIOD gisterenavond in een loods in Dronten ruim 72.000 kilo illegale tabak in beslag genomen. De tabak was verpakt in circa 450 dozen. Een deel was gereed voor gebruik en ander deel moest nog worden gesneden en gedroogd. Er zijn acht mannen met de Poolse nationaliteit aangehouden.

Het is niet bekend voor welk land de tabak bestemd was. Als deze tabak op de Nederlandse markt terecht was gekomen, zou een bedrag van circa 14 miljoen euro aan belastingen zijn ontdoken. Alle tabak en de snij- en droogmachines zijn inmiddels afgevoerd en worden vernietigd.

Dit onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Sigaretten in Venlo

Los van de vondst in Dronten zijn eerder deze week in een loods in Venlo ruim zeven miljoen illegale sigaretten gevonden. De sigaretten waren verpakt in 744 dozen en stonden klaar voor transport. Ook hier geldt dat onbekend is waar de sigaretten naartoe zouden gaan. Op de Nederlandse markt zou hierover ruim 1,8 miljoen euro aan belastingen moeten worden afgedragen. Alle sigaretten en toebehoren zijn afgevoerd en vernietigd, waarmee deze zaak is afgesloten.

Aanpak handel in illegale sigaretten en accijnsfraude

Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Ook ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat. OM, Douane en FIOD werken intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions