Transport Online - 'Verkoop levensmiddelen bij tankstations openhouden voor cruciale beroepsgroepen'

'Verkoop levensmiddelen bij tankstations openhouden voor cruciale beroepsgroepen'

'Verkoop levensmiddelen bij tankstations openhouden voor cruciale beroepsgroepen'
22-01-2021 14:47 | Transport | auteur Redactie

ZOETERMEER - "Vrachtwagenchauffeurs en andere cruciale beroepsgroepen worden geraakt door de sluiting van tankstations tijdens de avondklok. Voor hen zijn deze faciliteiten langs de snelweg onmisbaar om te kunnen eten, drinken, douchen, of naar het toilet te kunnen gaan", dat zeggen BOVAG, TLN, evofenedex, VERN, NOVE en VNPI en pleiten daarom voor het openhouden van deze voorzieningen tijdens de avondklok.

Tankstations mogen ondanks de avondklok voor brandstofverkoop open zijn, maar mogen vanaf 20:45 uur geen levensmiddelen meer verkopen. "Dit betekent dat cruciale beroepsgroepen, zoals vrachtwagenchauffeurs, tijdens de avondklok geen eten en drinken meer kunnen kopen. In een brandbrief aan verschillende ministeries pleiten de branche- en ondernemersorganisaties, ervoor om tankstations volledig open te houden voor vrachtwagenchauffeurs en andere cruciale beroepsgroepen", aldus de brancheverengingen.

Onmisbaar

"Ondanks de coronacrisis en de avondklok werken veel mensen dag en nacht door, dus moeten zij ook dag en nacht ergens wat kunnen eten of drinken. Al die mensen moeten pauze houden en dat doen ze veelal langs de weg. Dan moeten ze bij een tankstation wel iets te eten of drinken kunnen kopen of gebruik kunnen maken toilet of douche. Vrachtwagenchauffeurs zijn onmisbaar voor de bevoorrading van Nederland en de voorzieningen langs de weg zijn onmisbaar voor vrachtwagenchauffeurs. Bovendien zal het openhouden van tankstations en toiletten niet tot extra drukte leiden, omdat niet-noodzakelijk verkeer tijdens de avondklok verboden is", aldus de partijen.

Bijlage:

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions