Clicky

 
Transport Online - Nieuw distributiecentrum voor Nunner Logistics in 's-Heerenberg

Nieuw distributiecentrum voor Nunner Logistics in 's-Heerenberg

Nieuw distributiecentrum voor Nunner Logistics in 's-Heerenberg
22-01-2021 14:18 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

'S-HEERENBERG - Donderdag 21 januari is het officiële startschot gegeven voor de bouw van het nieuwe distributiecentrum van NUNNER Logistics in ‘s-Heerenberg. NUNNER Logistics zal vanuit deze nieuwe locatie haar reeds bestaande activiteiten in ’s-Heerenberg gaan uitvoeren. Daarnaast zal er een grote nieuwe klant worden ondergebracht in het state of the art gebouw. Tenslotte geeft deze ontwikkeling NUNNER Logistics verdere groei mogelijkheden in ’s-Heerenberg.

Somerset Capital Partners ontwikkelt het nieuwe distributiecentrum voor NUNNER Logistics. Het totale gebouw bestaat uit circa 27.500 vierkante meter bedrijfshal, 4.400 vierkante meter mezzanine en 1.500 vierkante meter kantoorruimte, en zal volledig door NUNNER Logistics gehuurd worden. NUNNER krijgt hiermee de ruimte die ze nodig heeft om de groei in haar ambities te kunnen verwezenlijken. De operationele start van de nieuwe locatie in ’s-Heerenberg staat gepland in de zomer van 2021.

Dit logistieke centrum bestaat uit een state-of-the-art bedrijfsruimte, een modern kantoor en een ruime parkeerplaats waar NUNNER Logistics haar klanten op een excellente wijze kan bedienen. De gemeente Montferland heeft voor het realiseren van deze ontwikkeling een kavel van circa 47.000 m2 aan de Transportweg in ‘s-Heerenberg op bedrijvenpark DocksNLD verkocht aan Somerset Capital Partners.

Frank Kersten, partner bij Somerset Capital Partners, onderstreept het hightech en duurzame karakter van het nieuwe gebouw: ‘Wij zijn verheugd dit nieuwe duurzame distributiecentrum voor NUNNER Logistics te mogen ontwikkelen. Duurzaamheid van het gebouw vertaalt zich ook in de BREEAM certificering en in duurzaam opgewekte energie door middel van zonnepanelen op het dak. Het gebouw wordt gebouwd door hoofdaannemer ASK Romein Bouw, een van de partners waarmee wij onze projecten realiseren’.

Erwin Cootjans, CEO van NUNNER Logistics, laat weten trots te zijn op deze nieuwe NUNNER locatie: "NUNNER groeit hard en doet mee aan de top van de internationale logistiek. We willen de komende jaren blijven groeien en investeren daarom in onze toekomst. We zijn heel blij dat door Somerset Capital Partners en ASK Romein Bouw een start gemaakt is met de bouw van het logistieke centrum, dat onze toekomstige groei in ’s-Heerenberg gaat faciliteren. We kijken uit naar meer succes met bestaande en nieuwe klanten, die we vanuit ’s-Heerenberg mogen gaan bedienen."

Ook Walter Gerritsen (CDA), wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, Logistiek, Samenwerking bedrijventerreinen West-Achterhoek, van de gemeente Montferland, is enthousiast over de nieuwe locatie en de groei van NUNNER Logistics in zijn gemeente: "Het is fantastisch dat NUNNER Logistics heeft gekozen voor groei in de gemeente Montferland. Met de groei van NUNNER Logistics neemt de werkgelegenheid in de regio nog meer toe. Hiermee wordt weer een kavel op DocksNLD ingevuld en laat DocksNLD zien een belangrijke rol te vervullen in het faciliteren van groei in werkgelegenheid."

ASK Romein Bouw werd eind 2020 gevraagd door Somerset Capital Partners om het warehouse voor Somerset te ’s Heerenberg te gaan bouwen, met een snelle start in januari en een strakke planning om NUNNER Logistics tijdig toegang te kunnen geven.

Marcel Michielsen (Algemeen Directeur) en Tom Kropf (Commercieel Directeur) van ASK Romein Bouw: “Hier hebben wij volmondig ‘ja’ op gezegd. Wij zijn gespecialiseerd in de turnkey realisatie van (veelal grootschalige) bedrijfspanden. Als organisatie hebben we alle kennis én faciliteiten in huis om projecten van advies en ontwerp tot en met productie en oplevering tot een goed einde te brengen. We beschikken over eigen architecten, beton- en staalconstructeurs, BIM-modelleurs, werkvoorbereiders, projectleiders en uitvoerders die stuk-voor-stuk specialist zijn in hun vakgebied. Bovendien beschikken we over een uitgebreide aftersalesafdeling, zodat we onze klanten ook na de oplevering kunnen volgen en waar nodig kunnen ontzorgen.”

Foto's

  • J.Roeland
    NUNNER

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden