Clicky


Zes winkels in Amsterdam gesloten wegens faciliteren drugshandel

Zes winkels in Amsterdam gesloten wegens faciliteren drugshandel
22-01-2021 11:26 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Burgemeester Femke Halsema heeft vrijdag zes winkels in Amsterdam per direct en voor onbepaalde tijd gesloten, omdat er in de panden drugshandel werd gefaciliteerd. In de souvenir- en tabakswinkels op de Nieuwendijk in het centrum werden volgens de politie op grote schaal spullen verkocht waarmee harddrugs kunnen worden bewerkt en verpakt.

Uit politieonderzoek bleek dat de zes winkels grote hoeveelheden versnijdingsmiddelen en verpakkingsmaterialen bestelden bij dezelfde leverancier die eerder leverde aan een inmiddels gesloten souvenirwinkel in de Damstraat.

Tijdens een controle van de winkels trof de politie inderdaad de bestelde waren aan, en ook weegschalen, persen en geavanceerde meetapparatuur. De stoffen en voorwerpen stonden uitgestald op tafeltjes in de etalages en in de vitrinekasten. Het verkopen van deze producten maakt het volgens de politie aannemelijk dat dit bestemd is voor de handel in, met name, harddrugs.

Volgens de politie en de gemeente brengen de winkels de openbare orde in gevaar. Bovendien ondersteunen ze de drugshandel en overtreden ze de Opiumwet. "Dit kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en de aantrekkingskracht van de winkel op criminele activiteiten", aldus het sluitingsbevel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions