Transport Online - Haven van Moerdijk boekt nieuw overslagrecord in coronajaar 2020

Haven van Moerdijk boekt nieuw overslagrecord in coronajaar 2020

Haven van Moerdijk boekt nieuw overslagrecord in coronajaar 2020
22-01-2021 10:06 | Haven Nieuws | auteur Redactie

MOERDIJK - De impact van corona bleef zeer beperkt voor de haven van Moerdijk. De haven boekte zelfs een nieuw record in de overslag van containers met een groei van 17 procent. Het totale overslagvolume bleef gelijk aan dat van vorig jaar. Weliswaar daalde de overslag van de zeevaart met 7 procent maar dit werd met 5 procent groei in de binnenvaart gecompenseerd. De daling van de zeevaart was evenzeer toe te schrijven aan de perikelen rondom de Brexit als aan Covid-19. Er kwam na een hele lange tijd een einde aan de onzekerheid met een Brexit-akkoord, waarvan overigens de echte impact nog moet blijken.

De werkgelegenheid leed nauwelijks aan het nog steeds om ons heen grijpende virus. Ook was er een bescheiden groei in het aantal treinen dat de haven aandeed, waardoor wij het beter deden dan de meeste andere gebieden in Nederland. Er zijn nieuwe spoor- en shortsea-verbindingen gerealiseerd en samen met partners werkten we aan onze modal shift doelen.

2020 was ook het jaar waarin wederom grote stappen zijn gezet in verdere verduurzaming. Met onder andere een toename van 60 procent meer opgewekte duurzame elektriciteit, het opnieuw behalen van het PERS-certificaat en de start van de ontwikkeling Appelzak-Zuid. Er werd ontwikkeld en gebouwd, ondanks dat de stikstofcrisis niet werd opgelost en nog steeds veel tegenhoudt. De Open Havendag Moerdijk ging helaas niet door maar de bedrijvigheid op het terrein stond niet stil. In tegendeel.

Directeur Ferdinand van den Oever blikt terug: “De haven bewees afgelopen jaar des te meer van groot belang te zijn. Voor Nederland en onze Europese verbindingen. Voor de logistiek, distributie en industrie. In september vierden we het kunnen starten van Logistiek Park Moerdijk. We zijn klaar voor groei en ontwikkeling in een uitdagend jaar dat voor ons ligt. We kijken uit naar een positief 2021.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,821
Diesel1,496

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions