Clicky

 
Transport Online - Kabinet: 7,6 miljard euro extra naar steun ondernemers

Kabinet: 7,6 miljard euro extra naar steun ondernemers

Kabinet: 7,6 miljard euro extra naar steun ondernemers
21-01-2021 19:16 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Het demissionaire kabinet tast dieper in de buidel dan verwacht om ondernemers tegemoet te komen in de coronacrisis. De verruiming van het steunpakket kost 7,6 miljard euro, melden de drie verantwoordelijke ministers.

Niet alleen de regeling voor vaste lasten wordt flink uitgebreid, ook de loonkostensubsidie gaat iets omhoog. Er komt een losse regeling voor starters en de voorraadvergoeding voor winkeliers wordt verhoogd en verlengd.

Ondernemers die door lockdownmaatregelen worden getroffen, kunnen 85 procent van de vaste lasten vergoed krijgen als ze minstens 30 procent omzet verliezen. Eerder was dit afhankelijk van het omzetverlies maximaal 70 procent . Daarnaast kunnen veel meer bedrijven aanspraak maken op deze steun, want het maximum van 250 medewerkers om voor deze zogeheten TVL-regeling wordt losgelaten. Ook de maximale vergoeding voor de loonkosten gaat naar 85 procent, tegenover de eerdere 80 procent.

Nieuw is de bekendmaking dat startende ondernemers ook een reikende hand van de overheid krijgen toegestoken. Daarnaast kondigde het kabinet een garantiefonds aan van minimaal 300 miljoen euro om deze zomer evenementen te kunnen organiseren.

Hulp voor starters was eerder nog moeilijk, omdat de mate van omzetverlies niet kon worden vergeleken met cijfers van voor de coronacrisis. Nu geldt het derde kwartaal van 2020 als vergelijkingsbasis. De precieze vorm van de steun voor jonge ondernemingen is echter nog niet bekend, maar zal lijken op de steun voor vaste lasten. "De steun komt eraan, maar ik vraag begrip en geduld voor onze uitvoerders", aldus demissionair minister voor Economische Zaken Bas van 't Wout.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden