Clicky

 
Transport Online - VVD: gevaarlijk risico om tweede prik alvast aan anderen te geven

VVD: gevaarlijk risico om tweede prik alvast aan anderen te geven

VVD: gevaarlijk risico om tweede prik alvast aan anderen te geven
21-01-2021 12:29 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - De VVD vindt dat het demissionaire kabinet "een bewust en een gevaarlijk risico" neemt om vaccins die bedoeld zijn als tweede prik alvast aan andere mensen te geven. Op die manier wil het kabinet op korte termijn meer mensen tegen het coronavirus inenten, vooral ouderen. Dat voorkomt dat de helft van de voorraad vaccins nu eerst op de plank blijft liggen voor de tweede prik.

VVD-Tweede Kamerlid Hayke Veldman wijst er tijdens een Kamerdebat op dat dit betekent dat de leveringen van de vaccins wel op tijd moeten zijn. Hij wil weten welk plan zorgminister Hugo de Jonge achter de hand heeft voor het geval de leveringen de komende weken niet op tijd komen of minder zijn dan verwacht.

Met een eerste prik zijn mensen al enigszins beschermd tegen het virus. Een tweede prik zorgt voor de beste bescherming volgens de fabrikanten Pfizer en Moderna. Ze geven aan dat dit na drie weken moet gebeuren, maar dit kan ook later volgens deskundigen.

Onder meer CDA, D66 en 50PLUS zijn ook niet gerust op het gewijzigde vaccinatieplan van het kabinet en willen opheldering van De Jonge. CDA-voorman Pieter Heerma wil ook weten hoeveel extra capaciteit dat de komende weken oplevert voor de vaccinatiecampagne.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats