Clicky

 Schiphol-baas wil praktische oplossingen voor verscherping regels

Schiphol-baas wil praktische oplossingen voor verscherping regels
21-01-2021 12:14 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

DEN HAAG - Schiphol-baas Dick Benschop vraagt het kabinet om een praktische oplossing te vinden zodat vrachtvervoer en noodzakelijke reizen naar toegestane bestemmingen mogelijk blijven. Dat meldde hij daags nadat bekend werd dat er per zaterdag vliegverboden gelden op passagiersvluchten vanuit Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk. Ook moeten mensen die naar Nederland reizen voor het instappen een coronasneltest kunnen overleggen.

Volgens Benschop moet de minister in overleg treden met onder andere KLM omdat de strengere regels grote impact hebben op het KLM-netwerk. De Nederlandse maatschappij is de grootste gebruiker van de luchthaven.

Eerder zei Schiphol al dat de strengere regels in samenwerking met de maatschappijen worden ingevoerd. Dit betekent volgens de luchthaven automatisch dat Schiphol nog minder passagiers te verwerken krijgt.

Vanuit het Verenigd Koninkrijk landden vorige week per dag gemiddeld negentien vluchten op Schiphol. Vanuit Zuid-Amerika ging het om vijf vluchten. Verder kwam er dagelijks een vlucht vanuit Zuid-Afrika aan op Schiphol.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions