Transport Online - Containerschip de Maersk Essen verliest zo'n 750 containers in Stille Oceaan

Containerschip de Maersk Essen verliest zo'n 750 containers in Stille Oceaan

Containerschip de Maersk Essen verliest zo'n 750 containers in Stille Oceaan
21-01-2021 11:54 | Incidenten | auteur Redactie

XIAMEN - Volgens berichten van Claimbedrijf W K Webster (WKW) heeft de Maersk Essen op 16 januari een groot aantal containers verloren in de Stille Oceaan.

Het incident vond plaats terwijl het schip op doorreis was van Xiamen, China, naar de haven van Los Angeles, VS, naar verluidt tijdens zwaar weer.

Het containerschip zou tot 750 containers hebben verloren en het is daarom ook zeer waarschijnlijk dat sommige containers beschadigd zijn geraakt maar nog wel aan boord zijn gebleven. Deze containers moeten worden verwijderd of verplaatst.

Het schip wordt geacht de reis naar Los Angeles voort te zetten, waar het naar verwachting al op 22 januari zal aankomen, en WKW regelingen zal treffen voor de aanwezigheid van landmeters om de oorzaak van het incident te onderzoeken en alle ladingonderzoeken te doen die nodig of mogelijk zijn.

Naast herstelproblemen die zich voordoen met betrekking tot verloren en/of beschadigde lading, lijkt het schema voor de Maersk Essen buiten Los Angeles vrijwel zeker te zijn vertraagd, wat daarom ook een negatieve invloed kan hebben op tijdgevoelige of gekoelde ladingen aan boord.

W K Webster is wereldwijd een toonaangevende dienstverlener in de afwikkeling van vrachtclaims, handelend namens scheepvaart- en transportverzekeraars en bedrijven die hun eigen risicobehoudprogramma's uitvoeren.

Foto's

 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
 • J.Roeland
  VAN DER MOST
 • J.Roeland
  KERSTENS

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions