Clicky

 
Transport Online - Urenlange afsluiting en vier gewonden door aanrijding vrachtwagens en auto's op Duitse A1 [+foto]

Urenlange afsluiting en vier gewonden door aanrijding vrachtwagens en auto's op Duitse A1

Urenlange afsluiting en vier gewonden door aanrijding vrachtwagens en auto's op Duitse A1 [+foto]
21-01-2021 10:07 | Ongevallen | auteur Redactie

DELMENHORST - Woensdagmiddag 20 januari rond 14:15 uur vond er op de Duitse A1 een ernstig ongeval plaats waarbij twee vrachtwagens en twee personenauto's waren betrokken. Vier personen raakten in totaal gewond.

Het ongeval vond plaats tussen knooppunt Lohne-Dinklage en Holdorf. Een 60-jarige vrachtwagenchauffeur reed in de richting van Münster over de A1 en had niet in de gaten dat het verkeer voor hem afremmende vanwege een file. Als gevolg daarvan reed hij op de vrachtwagen voor hem van een 55-jarige man uit Noordrijn-Westfalen, beladen met stalen rollen, die naar links de linkerbaan op werd geduwd.

Een volgende 18-jarige bestuurder van een Nissan-auto, die op de hoofdbaan reed, zag het ongeval, sloeg linksaf de linkerbaan op en kwam in botsing met de vangrail. Een daarachter rijdende 18-jarige automobilist die op de linkerbaan reed, kon een aanrijding met de Nissan-auto niet meer voorkomen en reed er met haar Opel-auto tegenaan.

Als gevolg van het verkeersongeval kwam de 60-jarige vrachtwagenchauffeur bekneld te zitten in zijn cabine en raakte ernstig gewond. Nadat hij was gered door de vrijwillige brandweerkorpsen van Lohne en Brockdorf, werd hij met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gevlogen. Volgens de huidige stand van zaken zou hij niet levensgevaar verkeren.

Bovendien raakten de 55-jarige vrachtwagenchauffeur en de beide 18-jarige vrouwen lichtgewond en zijn per ambulance naar de omliggende ziekenhuizen gebracht.

Alle voertuigen waren zo beschadigd dat ze niet meer rijklaar waren en moesten worden geborgen.

Voor de duur van de verkeersongevallenregistratie, reddings- en schoonmaakwerkzaamheden was de A1 volledig afgesloten, waardoor het verkeer tot knooppunt Vechta vastliep. De volledige sluiting duurde tot woensdagavond 22.00 uur.

Tegen de 60-jarige vrachtwagenchauffeur is een onderzoek gestart naar zijn lichamelijke conditie en nalatigheid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden