Clicky

 
Transport Online - Air France-baas rekent op herstel in het voorjaar

Air France-baas rekent op herstel in het voorjaar

Air France-baas rekent op herstel in het voorjaar
21-01-2021 09:31 | Coronavirus | auteur ANp/BLOOMBERG

PARIJS - De Franse luchtvaartmaatschappij Air France rekent nog altijd op een herstel van de crisis in de lente. Topvrouw Anne Rigail laat aan de Franse krant La Tribune weten nog geen noodzaak te zien om aanpassingen te doen aan de vluchtschema's. De strengere maatregelen die Frankrijk onlangs instelde, hebben volgens haar ook nog geen impact gehad op het aantal boekingen.

Air France, onderdeel van Air France-KLM, gaat net als sectorgenoten gebukt onder de crisis. De maatschappij stapelt verlies op verlies en moest met overheidsgeld overeind worden gehouden. Frankrijk en Nederland stonden gezamenlijk garant voor miljarden aan noodsteun aan Air France-KLM.

Ondertussen wordt gesproken over extra steun. Pijnpunt in de onderhandelingen is dat Nederland wil investeren op het niveau van KLM en niet op het niveau van het beursgenoteerde, in Parijs gevestigde moederbedrijf. Dat is tegen het zere been van de Franse overheid, die stelt dat elke investering in de groep ook in het belang van KLM is.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden