Clicky

 
Transport Online - VS onderschrijven klimaatakkoord van Parijs weer

VS onderschrijven klimaatakkoord van Parijs weer

VS onderschrijven klimaatakkoord van Parijs weer
20-01-2021 23:44 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

WASHINGTON - De kersverse Amerikaanse president Joe Biden heeft op zijn eerste werkdag in 's lands hoogste ambt vijftien decreten getekend op het gebied van onder meer klimaat, coronamaatregelen, immigratie en energie. Het gaat om presidentiële decreten waarmee een aantal van de meest omstreden beleidsmaatregelen uit het tijdperk van Donald Trump worden teruggedraaid. Een van de decreten die Biden ondertekende, voorziet erin dat de VS het klimaatverdrag van Parijs weer onderschrijven.

Bidens voorganger Donald Trump besloot in juni 2017 om uit het akkoord te stappen. Dat kon echter pas in november 2019 en met inachtneming van een overgangstermijn van een jaar. Vanaf 4 november 2020 maakten de VS niet langer deel uit van de wereldwijde coalitie tegen de opwarming van de aarde.

Met een ander presidentieel bevel, heeft Biden een mondkapjesplicht afgekondigd in alle gebouwen van de federale overheid en op federale grond. Trump weigerde lange tijd een mondkapje te dragen, en bespotte Biden tijdens de verkiezingscampagne geregeld omdat de Democraat grote bijeenkomsten meed en een mondkapje droeg. Het mondkapje is in de VS zodoende onderwerp van verhit maatschappelijk debat geworden.

Ook tekende Biden twee decreten over immigratie. Een van die bevelen maakt een einde aan de noodtoestand aan de grens, die Trump uitriep om budget vrij te maken voor een muur langs de grens met Mexico. Een ander decreet dat Biden tekende maakt een einde aan Trumps zogenoemde moslimban, een inreisverbod dat gold voor mensen uit overwegend islamitische landen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden