Clicky

 
Transport Online - Stena Line: weinig impact inreisverbod passagiers VK

Stena Line: weinig impact inreisverbod passagiers VK

Stena Line: weinig impact inreisverbod passagiers VK
20-01-2021 19:11 | Algemeen | auteur ANP

ROTTERDAM - Veerbootmaatschappij Stena Line verwacht weinig impact van het verbod voor ferry's om passagiers uit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland te brengen. Het aantal passagiers op de veerdiensten van en naar die coronabrandhaard was namelijk al heel laag, stelt een woordvoerder.

Vanaf zaterdag geldt het verbod voor ferrypassagiers. Vrachtwagenchauffeurs mogen nog wel heen en weer reizen voor goederenvervoer, maar moeten wel een negatieve coronasneltest kunnen overleggen.

"Het aantal passagiers was de afgelopen maanden al marginaal", aldus een woordvoerder, die het over slechts tientallen passagiers per keer had. Met de Stena Hollandica en de Stena Britannica vervoert de maatschappij tussen Hoek van Holland en Harwich zowel passagiers als vrachtwagenchauffeurs. Voor de coronapandemie boden deze schepen aan 1200 'voetpassagiers' ruimte, maar nu reizen er per vaart hooguit enkele tientallen normale reizigers met deze schepen.

Logistiek dienstverlener DFDS, die tussen IJmuiden en Newcastle ook een veerdienst heeft voor passagiers, wacht nog op verdere informatie over de nieuwe reisbeperkingen. Het is voor de maatschappij nog moeilijk om de impact in te schatten, aldus een woordvoerster.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats