Transport Online - Van Friese éénpitter tot toonaangevend transportbedrijf in Europa: H&S Group bestaat 75 jaar

Van Friese éénpitter tot toonaangevend transportbedrijf in Europa: H&S Group bestaat 75 jaar

Van Friese éénpitter tot toonaangevend transportbedrijf in Europa: H&S Group bestaat 75 jaar
20-01-2021 15:49 | Transport | auteur Redactie

BARNEVELD - 12.000 gulden, grotendeels geleend geld. Daarmee kocht Hylke Hempenius begin 1946 een legergroene Dodge. De stoere en ondernemende Fries nam vlak na de oorlog een belangrijk besluit: "Ik ga melk vervoeren voor veehouders en zuivelfabrieken in Noord-Nederland. En als ik onderweg een ander vrachtje kan oppikken, kom maar op."

Met deze Dodge legde de jonge Hempenius de basis van wat nu de H&S Group is; Hempenius & Stommel. De logistieke reus vervoert nog steeds melk, maar inmiddels ook talloze tanks met andere vloeibare levensmiddelen. De H&S Group groeide in 75 jaar uit tot een van Europa’s grootste intermodale logistieke dienstverleners.

Naast de energieke inbreng van grondlegger Hylke, groeide het bedrijf onstuimig door de slimme ondernemerszin van Hempenius’ partner Herman Stommel. De inmiddels tot het bedrijf toegetreden neef van Hylke, Ubbo Hempenius, kocht het bedrijf in 1997 terug van het Britse P&O en werd toen directeur. Kenmerkend voor de ondernemerszin van de drie heren is de voortdurende investering in mensen, het eigen wagenpark en innovaties voor logistieke oplossingen.

In januari 2019 trad eigenaar Ubbo Hempenius terug uit de dagelijkse leiding en gaf het stokje over aan huidig CEO Timo Huges: “De H&S Group ontwikkelt zich in hoog tempo tot de complete logistieke dienstverlener, die door innovatie in techniek en IT de klant volledig ontzorgt. Hiermee zijn wij 75 jaar na de oprichting gegroeid tot een flexibele organisatie die voor elke klant in Europa een passende oplossing heeft. Kostenbesparend, betrouwbaar, effectief en duurzaam. Geen logistieke weg is ons te hoog of te smal. Met onze eigen control towers zijn wij de 4PL-regisseurs van de supply chain.”

Om de doelstellingen als complete logistieke dienstverlener vorm te geven, heeft de H&S Group onder andere eigen coldstores, een eigen divisie cleaning & filling, en de business unit H&S Logistic Services. Dit onderdeel van de groep is bovendien een samenwerking aangegaan met Wilmar Europe, die leidde tot de krachtige joint venture WHS.

De H&S Group is trots op haar verleden en laat dit jubileum niet zomaar voorbijgaan. Huges: “Wij hebben alle reden om 75 jaar H&S Group stevig te vieren en daarvoor liggen mooie plannen klaar. We moeten alleen even afwachten hoe het virus zich ontwikkelt, voordat we met klanten en medewerkers ook echt de slingers kunnen ophangen. Maar deze bijzondere mijlpaal gaan we hoe dan ook een jaar lang vieren.”

Foto's

  • Dedem Diensten Barneveld
    Dedem diensten Barneveld

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen