Transport Online - Transport uitgezonderd van avondklok, wel verklaringen nodig

Transport uitgezonderd van avondklok, wel verklaringen nodig

Transport uitgezonderd van avondklok, wel verklaringen nodig
20-01-2021 14:43 | Transport | auteur Redactie

ZOETERMEER/DEN HAAG - Zoals het er nu naar uitziet wordt er vanaf vrijdagavond een avondklok ingesteld. De Tweede Kamer moet het voorstel nog goedkeuren. Werknemers in de transportsector zijn echter uitgezonderd van de avondklok. Dat maakte het kabinet bekend. Als de avondklok ingaat moeten medewerkers in de transportsector, zoals chauffeurs, vanaf vrijdag twee verschillende formulieren bij zich hebben.

TLN zegt dat ze blij is dat het kabinet luistert naar de oproep om de transportsector uit te zonderen van de avondklokverplichting. Ook voor woon-werkverkeer.

Werkgeversverklaring

Medewerkers in de sector transport en logistiek zijn uitgezonderd van de avondklok. Om te bewijzen dat zij tussen 20:30 uur en 04:30 uur voor hun werk onderweg zijn, worden werknemers verplicht twee verschillende formulieren bij zich te hebben. Eén van die formulieren is een werkgeversverklaring, die ingevuld moet zijn door de werkgever. De formulieren zijn te downloaden op de website van de Rijksoverheid.

Waarschijnlijk komt hiervoor ook een digitale versie beschikbaar, zodat medewerkers niet een papieren versie bij hun werkgever hoeven op te halen. Zelfstandigen of eigen rijders mogen hun eigen werkgeversverklaring invullen. Het tweede formulier moet de medewerker of werknemer zelf invullen. Zodra de Tweede Kamer besluit over de avondklok, komen de twee formulieren beschikbaar op de website van Rijksoverheid, meldt TLN.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen