Clicky

 
Transport Online - President Trump verlaat voor laatste keer het Witte Huis

President Trump verlaat voor laatste keer het Witte Huis

President Trump verlaat voor laatste keer het Witte Huis
20-01-2021 14:44 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump heeft het Witte Huis verlaten en gaat op weg naar Florida. Later op de dag wordt de Democraat Joe Biden beëdigd als 46e president van de Verenigde Staten.

Trump en zijn vrouw Melania stapten aan boord van helikopter Marine One, die het koppel naar een vliegbasis in de nabijgelegen staat Maryland vloog. Vanaf Joint Base Andrews gaan ze met Air Force One naar Palm Beach in Florida, waar Trump naar zijn resort Mar-a-Lago gaat.

Vicepresident Mike Pence was er niet om zijn baas uit te zwaaien. De vertrekkend president gaat in strijd met de traditie niet naar de inauguratie van zijn opvolger. Dat gebeurde ruim 150 jaar geleden voor het laatst. Pence gaat wel naar de inauguratie van Biden.

Bij het Witte Huis hadden zich buiten bij de grasmat, waar de helikopter stond, enkele tientallen mensen verzameld. Het ging vooral om journalisten, fotografen, huishoudelijk personeel en beveiligers.

Marine One vloog vervolgens nog een rondje over de hoofdstad alvorens te landen op Andrews. Daar wachtte een groep personeelsleden en ook fervente aanhangers president Trump op. Ook zijn familieleden hadden zich er verzameld.

In een korte toespraak tot de aanwezigen prees hij zijn eigen beleid van de afgelopen vier jaar en eiste daarbij ook de credits op voor de snelle ontwikkeling van een vaccin voor het coronavirus, dat zich volgens hem door toedoen van China over de wereld heeft verspreid. Hij hield zijn gehoor verder voor dat hij op een of andere manier weer snel zal terugkomen.

Opnieuw noemde Trump zijn opvolger Biden niet en ook over de bestorming van het Capitool twee weken geleden repte hij met geen woord.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions