Clicky

 
Transport Online - Biden laat direct na aantreden bouw grensmuur stilleggen

Biden laat direct na aantreden bouw grensmuur stilleggen

Biden laat direct na aantreden bouw grensmuur stilleggen
20-01-2021 11:45 | Buitenland | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

WASHINGTON - Joe Biden gaat direct na zijn aantreden als president zeker vijftien presidentiële bevelen ondertekenen. Hij kan zo meteen de besluiten van Donald Trump terugdraaien om de Wereldgezondheidsorganisatie en het Klimaatverdrag van Parijs te verlaten. Ook de bouw van een muur aan de grens met Mexico wordt gestaakt, maakte het team van de Democraat bekend.

Biden zal volgens medewerkers op zijn eerste dag meer decreten uitvaardigen dan zijn voorgangers. Hij zet onder meer een streep door de aanleg van een omstreden oliepijpleiding door kwetsbaar natuurgebied. De vergunning voor dat Keystone XL-project wordt ingetrokken. Daarnaast gaat ook het inreisverbod voor mensen uit bepaalde moslimlanden van tafel.

De nieuwe president gooit niet alleen besluiten van Trump in de prullenbak. Hij komt ook met nieuw beleid om de coronapandemie te bestrijden. Zo wil Biden regelen dat mensen mondkapjes moeten dragen in gebouwen van de federale overheid. Ook komen er maatregelen om burgers te beschermen die in financiële problemen zitten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,130
Diesel1,748

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions