Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagenchauffeur(s) met corona in Groot-Brittannië naar hotel met gratis zorg, eten, drinken en internet

Vrachtwagenchauffeur(s) met corona in Groot-Brittannië naar hotel met gratis zorg, eten, drinken en internet

Vrachtwagenchauffeur(s) met corona in Groot-Brittannië naar hotel met gratis zorg, eten, drinken en internet
20-01-2021 11:33 | Buitenland | auteur Redactie

ZOETERMEER/LONDEN - Wanneer een vrachtwagenchauffeur in het Groot-Brittannië positief op corona wordt getest wordt de chauffeur verwezen naar een hotel, waar hij of zij tien dagen in quarantaine moet. Dat heeft de Britse overheid aan werkgeversorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) laten weten.

Er zijn in totaal vier hotels in het land waar chauffeurs worden opgevangen. Op die locaties kan de chauffeur ook zijn vrachtwagen parkeren. Binnen de quarantaineperiode kunnen transportbedrijven de vrachtwagen of lading op afspraak ophalen bij het hotel, terwijl de chauffeur in zelfisolatie blijft.

Tijdens de quarantaineperiode van tien dagen heeft de chauffeur gratis toegang tot eten, drinken, eventuele zorg en internet. Ook wordt de gezondheid van de chauffeur regelmatig gecontroleerd, laat de Britse overheid weten.

In het geval van dubbele bemanning moeten beide chauffeurs verplicht in quarantaine. Ook als zij niet allebei positief zijn getest.

Als de chauffeur zorg nodig heeft kan hij via telefoonnummer 111 bellen met de NHS, de Britse organisatie voor gezondheidzorg. Bij spoed of noodgeval dient de chauffeur het alarmnummer te bellen op 999.

Na de quarantaineperiode van tien dagen krijgt de chauffeur de benodigde documentatie mee om zijn reis alsnog te kunnen vervolgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,130
Diesel1,748

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions