Clicky


Verlenging geldigheid van rijbewijzen, code 95 en uitslagen (theorie)-examens in de maak

Verlenging geldigheid van rijbewijzen, code 95 en uitslagen (theorie)-examens in de maak
19-01-2021 14:45 | Transport | auteur Redactie

[onderstaand bericht is door het cbr ingetrokken]

RIJSWIJK - Door de lockdown die 15 december van kracht werd kunnen sommige mensen niet op tijd voldoen aan de eisen voor het verlengen van het rijbewijs of verloopt de geldigheid van deelexamens of certificaten.

Voor rijbewijzen en rijbewijzen met code 95 waarvan de geldigheidsduur is verstreken of verstrijkt in de periode vanaf 1 december 2020 is, in aanvulling op bovenstaande, vanuit Europa een verlenging van de geldigheid in de maak. Het Ministerie van IenW laat het CBR weten dat deze regeling binnen enkele weken in kan gaan. In de tussentijd zal er vanaf 1 december tot de regeling van kracht wordt, voor verlopen rijbewijzen en code 95 coulance worden betracht, zowel door de handhavers als de verzekeraars.

Daarnaast geldt op nationaal niveau een verlenging voor uitslagen van het theorie-examen, het motorexamen voertuigbeheersing en de deelcertificaten voor het verkrijgen van vakbekwaamheid waarvan de geldigheid verviel in de periode vanaf 1 oktober tot 1 januari. Deze blijven geldig tot 1 oktober 2021.

Op 23 december besloot Minister van Nieuwenhuizen al de geldigheid van een groot aantal uitslagen en certificaten te verlengen.