Clicky


Aantal nieuwe coronabesmettingen Duitsland stijgt weer

Aantal nieuwe coronabesmettingen Duitsland stijgt weer
19-01-2021 10:27 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

BERLIJN - Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Duitsland dat in het laatste etmaal is vastgesteld, is weer toegenomen nadat het een aantal dagen op rij was gedaald. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, meldt dinsdagochtend 11.369 nieuwe besmettingen.

Zaterdag, zondag en maandag was er nog sprake van respectievelijk rond de 18.500, 14.000 en 7000 besmettingen. Aan die daling is met de nieuwe cijfers van dinsdag een einde gekomen. Duitsland passeerde vrijdag de grens van 2 miljoen besmettingsgevallen. Het coronavirus is in totaal bij 2.052.028 personen in Duitsland vastgesteld.

In het afgelopen etmaal overleden in Duitsland zeker 989 personen aan de gevolgen van Covid-19. Het totale dodental bedraagt er nu minstens 47.622 personen.

Overleg Merkel

Bondskanselier Angela Merkel heeft dinsdag een vervroegd beraad met de zestien deelstaatpremiers over nog strengere coronamaatregelen. Het overleg zou eigenlijk komende week zijn, maar Berlijn heeft grote zorgen over gemuteerde varianten van het coronavirus, die zouden rechtvaardigden dat het sociale en economische leven nog verder wordt ingeperkt.

In Duitsland werd eind vorig jaar ongeveer tegelijkertijd met Nederland een harde lockdown ingevoerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions