Clicky

 
Transport Online - Duitse politie stopt rit van chauffeur vanwege tal van overtredingen [+foto's]

Duitse politie stopt rit van chauffeur vanwege tal van overtredingen

Duitse politie stopt rit van chauffeur vanwege tal van overtredingen [+foto's]
19-01-2021 10:13 | Overtredingen | auteur Redactie

KOBLENZ - Maandag 18 januari rond 09:45 uur controleerden agenten van de verkeerspolitie langs de Duitse A3 op rustplaats Montabaur, een vrachtwagen geladen met gaspatronen.

Volgens de ingediende vrachtdocumenten vervoerde het Duitse bedrijf koolstofdioxide-patronen die correct waren verpakt en, vanwege een speciale bepaling, niet onderworpen waren aan de voorschriften voor gevaarlijke goederen, maar er was geen enkele ladingzekering aangebracht. In totaal stonden tien pallets met ongeveer vier ton lading los op de laadvloer en konden tijdens het rijden op elk moment gaan schuiven en/of kantelen, aldus de politie. "Onbegrijpelijk, vooral omdat de chauffeur voldoende ladingzekeringsmiddelen in het voertuig had", aldus een woordvoerder.

Maar de ontbrekende ladingzekering was niet het enige dat mis was met dit transport. De agenten ontdekten aanzienlijke technische gebreken aan het voertuig, dat meer dan 15 jaar oud was. Onder andere een defecte autogordel, bandenschade, een gescheurde voorruit, defecte remmen en blootliggende kabels, die tot kortsluiting hadden kunnen leiden, waren enkele overtredingen die werden gevonden.

De 55-jarige chauffeur kon zijn rij- en rusttijden niet aantonen. Soms werden de tachograafschijven onjuist ingevuld en gedurende meerdere dagen ontbrak het bewijs volledig. Daarnaast kon de chauffeur bij de keuring geen transportvergunning van het transportbedrijf overleggen.

Door de technische gebreken, het ontbreken van een transportvergunning en het ontbreken van ladingzekering werd het voortzetten van de rit direct verboden. Het bedrijf regelde zelf dat de lading op een ander voertuig werd geladen. De gecontroleerde vrachtwagen werd weggesleept van de controlepost vanwege het grote aantal technische mankementen.

Zowel de chauffeur als het transportbedrijf kunnen hoge boetes verwachten, meldt de politie. Er loopt tevens nog een onderzoek naar het ontbreken van een transportvergunning.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,987
  Diesel1,758

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions