Clicky


Grote controle-actie op bedrijventerrein Bergschenhoek

Grote controle-actie op bedrijventerrein Bergschenhoek
19-01-2021 10:19 | Binnenland | auteur ANP

BERGSCHENHOEK - [update 16:05 uur] Op een bedrijventerrein in het Zuid-Hollandse Bergschenhoek zijn bij een controle-actie grondstoffen en apparatuur gevonden voor de hennepteelt en de productie van harddrugs. Ook is amfetamine aangetroffen. Ook vonden handhavers restanten gevaarlijke stoffen, oldtimers, fietsen, motorblokken, sigaretten en namaakmerkkleding, die om nader onderzoek van politie en douane vragen, aldus de gemeente Lansingerland, waar Bergschenhoek bij hoort.

Lansingerland hield de controle op het terrein aan de Hoekeindseweg, waar veel opslagcontainers en caravans staan. Bij de gemeente kwamen signalen binnen van mogelijke overtredingen en misdrijven op het terrein. Aan de actie deden behalve politie en justitie ook de douane, de Belastingdienst, Defensie en andere hulpdiensten mee.

Dinsdag is nog niemand aangehouden, maar dat kan volgens de gemeente nog wel gaan gebeuren. Politie en justitie onderzoeken welke personen bij de opslag betrokken zijn. De gemeente beraadt zich op bestuurlijke maatregelen.