Transport Online - DPD lanceert eerste elektrische bussen in Amsterdam en Haarlem

DPD lanceert eerste elektrische bussen in Amsterdam en Haarlem

DPD lanceert eerste elektrische bussen in Amsterdam en Haarlem
19-01-2021 10:05 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Pakketservice DPD zet fors in op CO2- en fijnstofreductie en neemt daarom nog dit jaar 100 elektrische bussen in gebruik. Dit ligt in lijn met de duurzaamheidsambitie van DPD om in 2025 in de 30 grootste Nederlandse steden CO2 neutraal te bezorgen. De eerste elektrische bussen rijden nu in Amsterdam en Haarlem. Dit jaar nog volgen ook de steden Eindhoven, Breda, Groningen en Maastricht.

DPD bezorgt al sinds 2012 CO2 neutraal. De inzet van deze elektrische bussen is de volgende stap waarbij DPD de CO2 uitstoot verder gaat terugbrengen, met als doel om in 2025 400 routes duurzaam af te leggen. Het klimaatakkoord vereist dat in 2025 de binnensteden van de 30 grootste steden emissie vrij en fijnstofvrij worden beleverd. DPD gaat hierin echter een stap verder en gaat niet alleen de binnenstad, maar de volledige 30 steden duurzaam bezorgen.

Om de stap naar emissievrij bezorgen te realiseren heeft DPD een overeenkomst afgesloten met Volkswagen (E-Crafter), Mercedes (E-Sprinter) en Renault (E-Master).

30 steden emissievrij in 2025

De 30 steden waar DPD in 2025 emissievrij bezorgt zijn als volgt: Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Delft, Dordrecht, Den Haag, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Groningen, Haarlem, Hoofddorp, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Naaldwijk, Nijmegen, Rotterdam, ‘s-Hertogenbosch, Tilburg, Utrecht, Venlo, Zaandam, Zoetermeer en Zwolle.

50five Group

Om de duurzaamheidsambitie kracht bij te zetten is DPD ook een samenwerking aangegaan met 50five, partner voor het realiseren van de elektrische infrastructuur en de laadstations. Met hen opent DPD vandaag dan ook één van de grootse laadpleinen van Nederland, waar uiteindelijk minimaal 70 elektrische bussen kunnen opladen.

Eric Dietz, CEO DPD Nederland: “Onder het motto “we all share the same address” zijn wij heel gedreven om ons wagenpark sneller te verduurzamen en uit te breiden met elektrische bussen. Het wagenpark bestond al uit Tripls (e-scooter) en fietsen, die we in Rotterdam en Eindhoven inzetten. We waren al CO2-neutraal, nu gaan we voor het structureel verduurzamen van ons proces, overigens niet alleen in Nederland maar in heel Europa.”

Manfred Klumpenaar, COO 50five Group: “50five is trots om DPD te mogen ondersteunen in hun transitie naar een emmissievrije toekomst. DPD heeft in het partnership met 50Five gekozen voor een uitgebreide mobiliteitoplossing, zoals een configuratie met AC, DC laders en storing- en onderhoudservice. Samen, een gerichte vervolgstap in de realisatie van hun duurzaamheidsdoelstellingen.

DPDgroup gaat de CO2-uitstoot verder verminderen door in 2025 in 225 Europese steden met 7.700 elektrische voertuigen te bezorgen. Daarnaast zet DPD Internationaal 3600 oplaadpunten en 80 nieuwe stadsdepots in. DPDgroup heeft zichzelf tot doel gesteld in 2025 de CO2-uitstoot per pakket nog eens met 30 procent terug te brengen. DPDgroup investeert tot 2025 200 miljoen euro om een bijdrage te leveren aan een betere kwaliteit van leven in 225 steden in Europa.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen