Transport Online - Braskem verhuist opslag van Antwerpen naar Rotterdam

Braskem verhuist opslag van Antwerpen naar Rotterdam

Braskem verhuist opslag van Antwerpen naar Rotterdam
19-01-2021 09:52 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Braskem, ’s werelds grootste producent van biopolymeren, heeft haar opslagplaats voor dergelijke bioplastics verplaatst van Antwerpen naar Rotterdam. Daarmee versterkt Rotterdam Polymer Hub haar positie als hét logistieke knooppunt voor opslag- en doorvoer van bioplastics in Europa.

Het Braziliaanse petrochemische bedrijf met hoofdkantoor voor Europa en Azië in Rotterdam ziet een belangrijke rol weggelegd voor de Nederlandse havenstad en heeft gekozen voor Rotterdam Polymer Hub, de in 2018 geopende opslag faciliteit voor plastics en polymeren in Rotterdam. De nieuwe opslagplaats wordt de strategische hub van alle biopolymeren voor de Europese en Aziatische markt.

Biopolymeren, ook wel herbruikbaar of groen polyethyleen genoemd, worden gemaakt van bio-ethanol. Ethanol kan worden vervaardigd uit diverse natuurlijke grondstoffen zoals suikerbieten of tarwe.

Kristina Becker, Leader Feedstock and Raw Material Planning & Strategy van Braskem Europe: “Zowel Braskem als de Port of Rotterdam zijn zeer ambitieus op het gebied van duurzaamheid. Verder speelt de bereikbaarheid en goede weginfrastructuur van de Rotterdamse haven een grote rol. In combinatie met de state-of-the-art opslagfaciliteit van Rotterdam Polymer Hub heeft Braskem groot vertrouwen in de samenwerking.”

Emile Hoogsteden, directeur commercie van Havenbedrijf Rotterdam: “Het verleggen van dit pakket naar Rotterdam is een belangrijke mijlpaal voor de Rotterdamse haven. Het is de ambitie van Havenbedrijf Rotterdam om verdere groei van bioplastics en polymeren te accommoderen.”

Geer van de Ven, managing director van Rotterdam Polymer Hub: “Dankzij de ondersteuning van Havenbedrijf Rotterdam, de overtuigende voordelen van de haven van Rotterdam en de expertise van Rotterdam Polymer Hub heeft Braskem overtuigd gekozen voor Rotterdam als opslagplaats voor bioplastics.”

Braskem heeft zich ten doel gesteld om stapsgewijs CO2-neutraal te worden. Zo wil de onderneming in 2030 een afname van 15% in de CO2 uitstoot van haar bedrijfsproces. In 2050 wil Braskem CO2-neutraal zijn. Naast emissiereductie richt het bedrijf zich ook op het herbruikbaar maken van plastic afval. Zo moet het productportfolio in 2025 uit 300.000 ton productoplossingen met gerecycled materiaal bestaan. Het doel in 2030 is 1 miljoen ton.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen