Transport Online - Zwitserse politie controleert op sneeuw op vrachtwagendaken [+foto's]

Zwitserse politie controleert op sneeuw op vrachtwagendaken

Zwitserse politie controleert op sneeuw op vrachtwagendaken [+foto's]
18-01-2021 17:08 | Buitenland | auteur Redactie

AARGAU - IJs en ijzige sneeuw op voertuigdaken vormen een veiligheidsrisico in het wegverkeer Door de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen heeft de kantonpolitie van Aargau maandagochten 18 januari 2021 een gerichte actie op de A1 uitgevoerd.

Politieagenten hielden vanaf twee bruggen toezicht op het verkeer in beide richtingen. Getroffen voertuigen werden vervolgens onderschept door agenten en naar de nabijgelegen snelwegbasis in Schafisheim geleid.

Omdat de veiligheid in het verkeer door hun vrachtwagens door ijs en ijzige sneeuw niet meer gegarandeerd was kregen 24 chauffeurs een melding bij de officier van justitie. Deze zal bepalen welke straf zij krijgen. De politie waarschuwde verschillende andere chauffeurs van vrachtwagens waarvan het dak alleen met sneeuw was bedekt.

Met hulp van de politie konden de getroffen chauffeurs de voertuigdaken op een speciale sokkel veilig bevrijden van hun winterlading.

De politie van het kanton Aargau waarschuwt chauffeurs en hun werkgevers om ervoor te zorgen dat de voertuigen bij het begin van hun rit ijs- en sneeuwvrij zijn.

Foto's

  • Hurkmans
    Hurkmans

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,817
Diesel1,494

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions